Broodje met noten en cranberry`s

Broodje met noten en cranberry`s

Heerlijk en gemakkelijk te bereiden brood met noten en veenbessen. Perfect bij koffie, thee of bij het ontbijt.

ingrediënten:

• 1 1/2 kop bakmeel

• 2 theelepels bakpoeder

• 1/2 theelepel fijn zeezout

• 3/4 kop gedroogde cranberry`s

• 1/3 kop rauwe pecannoten

• 1/3 kop rauwe walnoten

• 3/4 kop verzachte boter

• 1/2 kop honing (bij voorkeur rauw en onverwerkt)

• 2 eieren

• 1/2 kop vers geperst sinaasappelsap


Voorbereiding:

Verwarm de oven op 180 C. Vet en 22/12 cm brood pan. Roer in een middelgrote kom de bloem, het bakpoeder en het zout samen. Snij de pecannoten en walnoten in blokjes. Meng in een grote kom de boter en honing gedurende ongeveer 1 minuut met een handmixer. Roer één voor één eieren per keer door, en zorg ervoor dat het goed past na elke toevoeging. Giet daarna langzaam het sinaasappelsap in. Voeg het droge mengsel toe aan de romige honing in vier delen en klop het mengsel na elke toevoeging. Voeg de noten en cranberry`s toe.

Breng het deeg over in de voorbereide broodvorm en kook gedurende 55-60 minuten of tot een in het midden geplaatste tandenstoker er schoon uitziet. Serveer warm met verse notenpasta of jam.

Maak je eigen versie: probeer met pistachenoten en gedroogde abrikozen of hazelnoten en rozijnen.

Genieten!






Producten