Interessante feiten over de Paranoot

Interessante feiten over de Paranoot


Paranoten, of wetenschappelijk Bertholletia excelsa genoemd, zijn voedzame en lekkere noten, die afkomstig zijn van een boom uit Zuid-Amerika. Deze boom groeit in de Zuid-Amerikaanse landen, waaronder Venezuela, Colombia, Peru en Brasil. Het is vaak te vinden in de buurt van de oevers van grote rivieren. Het is een enorme boom, daarom is het gewas van de paranoten enorm. Deze noten zijn meestal buiten Zuid-Amerika geëxporteerd en nu kunnen ze rond de hele wereld gekocht.

Het vraag is, waarom is deze wijd verspreid noot zo'n internationale fenomeen geworden? Paranoten zijn een echt voedzame en gezonde voedsel die vast uw gezondheid kunt verbeteren en de kans voor meerdere ziekten kunt verlagen. De gezondheidsvoordelen van het eten van slechts twee paranoten per dag kunnen enorm zijn. Twee paranoten per dag zijn genoeg om uw dagelijkse behoefte aan selenium te voldoen, maar het biedt u ook veel magnesium die voorkomt het dat het calcium uit de botten ontsnapt. Van paranoten is aangetoond dat ze antikanker eigenschappen hebben - ze kunnen de ontwikkeling van kwaadaardige tumoren stoppen. Er zijn aanwijzingen dat deze noten een assistent zijn in het bestrijden van mannelijke onvruchtbaarheid en te vroege climax, in de strijd tegen cataract en atherosclerose van hart- en hersenvaten. Bovendien zijn deze smakelijke en nuttige noten een geschikt voor mensen die coeliakie hebben (een aanhoudende voedingsintolerantie aan gluten). Ingrediënten in paranoten helpen het slechte cholesterol te verminderen door het metabolisme van lipiden in het lichaam te beheersen. Dit is op zijn beurt een preventieve maatregel tegen hartaanval en beroerte. Het selenium staat bekend als het longevity microelement. Dat is de reden waarom de Paranoten ons kunnen helpen de jeugd langer te houden, waarvoor wetenschappelijk bewijs bestaat. Het rijke seleniumgehalte van paranoten helpt het immuunsysteem te versterken. Het is een bijzonder nuttig voedsel tijdens de wintermaanden wanneer we geneigd zijn om in depressieve toestanden te vervallen. Het selenium werkt op magische wijze tegen depressie en slecht humeur. Door de samenstelling van de wonder noten komt er ook veel calcium en copper binnen, wat helpt bloedarmoede en osteoporose te voorkomen.

Paranotenolie heeft veel toepassingen. Je kunt het vaak vinden in de make-up van de cosmetische producten die je gebruikt. Het wordt veel gebruikt in de traditionele geneeskunde, in verven, in de voedingsindustrie en in therapeutische massages. De olie wordt gekenmerkt door een heldergele kleur en heeft een aangename zoete smaak en aroma. Het is bewezen kalmeert de huid en kan deze beschermen tegen uitdroging. Een interessant feit is dat paranotenolie wordt beschouwd als de beste olie voor het smeren van horloges.

In de online notenshop VM Organic vind je hoogwaardige paranoten voor een uiterst betaalbare prijs.


Gerelateerde producten

Producten