Pesto met pompoenpitten

Pesto met pompoenpitten

Een geurige en voedzame pesto geschikt voor het toevoegen aan aardappelen, gekookte eieren, vis, pasta of op een stuk geroosterd brood.

Producten:

  • 2 theelepels rauwe pompoenpitten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2-3 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 beker gesneden peterselie
  • 4 stengels gesneden verse uien
  • 1/2 beker water
  • 3 eetlepels vers citroensap
  • zout naar smaak

Bereidingswijze:

De helft van de olie wordt in een pan op matig vuur verwarmd. Voeg dan de pompoenpitten en zout en kook alles een paar minuten. Het is van belang om altijd aan het roeren te zijn. Dan voeg je de fijn gesneden teentjes knoflook toe en kook ongeveer nog een minuut. De mix wordt uit het vuur gehaald en wordt volledig af te koelen gelaten. Voeg peterselie, verse uien, water, citroensap en de rest van de olijfolie toe en meng alles samen in een blender.

Eet smakkelijk!

Je kunt rauwe pompoenpitten van hoge kwaliteit kopen bij de online winkel van VM Organic. In plaats van pompoenpitten kun je ook VM Organic's Pompoenpittenpasta gebruiken.






Gerelateerde producten

Producten